Gallery – mässa 3 av 3 på Köpenhamns modevecka

Den tredje mässan jag besökte i Köpenhamn var också den jag hade absolut störst förväntningar på. Gallery är den mässan jag har haft bäst koll på genom åren och den jag besökt flest gånger genom åren. Den samlar de flesta av Skandinaviens riktigt bra mellanprismärken, ligger mitt i stan på Forum, och har lyckats behålla den något ruffa, lite skitiga stilen på hela tillställningen som annars lätt går förlorad när ett evenemang blir ”för etablerat”.

IMG_7927

 

Min syrras märke, Stylein, ställde ut som vanligt och jag vet att jag är högst partisk men helt ärligt – ss15 kollektionen är MAGISKT fin!

IMG_8013

 

Nära Stylein, både stilmässigt och på plats på mässan stod ett annat favoritmärke, Dagmar. Även deras kollektion är fantastiskt fin. Jag blev speciellt förtjust i deras ljuvliga print:

IMG_7953

 

Ytterligare en svensk stjärna på modehimlen är Hope som visade en kollektion med tydliga dataspels-influenser. En inte helt vild gissning är att vi kommer få se den här lille krabaten i MÅNGA modemagasin i vår:

IMG_7957

 

Glasögondrottningen Linda Farrow visade sin egen linje men också sina kollektioner som hon skapat i samarbete med flera stora designers:

IMG_7943

IMG_7946

 

En hel del märken visar roliga prints med referenser till djur o natur (mer om det i ett kommande inlägg) så även fina Baum und Pferdgarten:

IMG_7974

 

Danmarks stolthet Henrik Vibskov fortsätter såklart att imponera:

IMG_7933
IMG_7932
IMG_7931
IMG_7929

 

 

Några snap shots från dagen gör givetvis inte någon av mässorna rättvisa men jag lovar att portionera ut mycket mer allt eftersom.
Och en solklar favorit har jag i alla fall mellan de tre – Gallery ligger närmast mitt hjärta!

frilansfrida