Svenskt mode: 2000-2015

Den 23:e maj öppnar en utställning om det svenska modets utveckling och strömningar, på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm.
Initiativtagare är Michael Elmenbeck och gästkurator är Elles Cia Jansson. svensktmode

 

Så här står det i pressmeddelandet:

Besökare kan hänge sig åt ett stort antal unika nyckelplagg, skisser, bilder och filmer av och med modeskaparna som gjorde skillnad. Acne Studios, Cheap Monday, Ann-Sofie Back, Lovisa Burfitt, Rodebjer, Whyred, Carin Wester, Sandra Backlund, Helena Hörstedt, Patrik Söderstam, Martin Bergström, Bea Szenfeld, Ida Sjöstedt, Tiger of Sweden, V Ave Shoe Repair, Nakkna, Dagmar, AltewaiSaome och Ida Klamborn är exempel på några av de namn som finns representerade i utställningen.

Svenskt Mode: 2000-2015 ringar in framgångar, fenomen och strömningar som formade bilden av svenskt mode under tjugohundratalets första femton år. Samlingen som visas är unik i sitt slag och har möjliggjorts tack vare ett stort engagemang från den svenska modescenen.

Lite nyfiken blir man ju allt!
Värt ett besök tror jag bestämt.
23 maj alltså.

frilansfrida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *