Svenskt mode: 2000-2015

Den 23:e maj öppnar en utställning om det svenska modets utveckling och strömningar, på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm.
Initiativtagare är Michael Elmenbeck och gästkurator är Elles Cia Jansson. svensktmode

 

Så här står det i pressmeddelandet:

Besökare kan hänge sig åt ett stort antal unika nyckelplagg, skisser, bilder och filmer av och med modeskaparna som gjorde skillnad. Acne Studios, Cheap Monday, Ann-Sofie Back, Lovisa Burfitt, Rodebjer, Whyred, Carin Wester, Sandra Backlund, Helena Hörstedt, Patrik Söderstam, Martin Bergström, Bea Szenfeld, Ida Sjöstedt, Tiger of Sweden, V Ave Shoe Repair, Nakkna, Dagmar, AltewaiSaome och Ida Klamborn är exempel på några av de namn som finns representerade i utställningen.

Svenskt Mode: 2000-2015 ringar in framgångar, fenomen och strömningar som formade bilden av svenskt mode under tjugohundratalets första femton år. Samlingen som visas är unik i sitt slag och har möjliggjorts tack vare ett stort engagemang från den svenska modescenen.

Lite nyfiken blir man ju allt!
Värt ett besök tror jag bestämt.
23 maj alltså.

frilansfrida