Rookies 2013 – Mes Dames

Nu i dagarna sitter jag som bäst och planerar tiden och visningar under de kommande dagarna i MBFW, som drar igång på måndag. Men sanningen är den att det som kallas Stockholms modevecka startade redan förra veckan. Det är framför allt inköpsfokus på den delen av cirkusen och eftersom jag inte fixar att vara i stockholm hela perioden prioriterar jag alltid visningarna som hålls på Berns. En grej som jag hade velat se, och som var synd att jag missade var dock Rookies-visningen som kickade igång hela evenemanget.

12 relativt oetablerade designers visade upp sina kollektioner på Taverna Brillo, och vinnaren ”Rookies of the year, 2013″ blev Mes Dames:Mes Dames © Peter Hakansson 1 Mes Dames © Peter Hakansson 2 Mes Dames © Peter Hakansson 3 Mes Dames © Peter Hakansson 4Jag har haft förmånen att se Mes Dames både en och tre gånger innan och som vanligt är jag mest förtjust i de fina printade plaggen.

 

En annan favorit från Rookis-året som gick är Ida Klamborn, som om jag inte minns helt fel har Göteborgs-rötter:Ida Klamborn © Peter Hakansson 1 Ida Klamborn © Peter Hakansson 2 Ida Klamborn © Peter Hakansson 3 Ida Klamborn © Peter Hakansson 4

Samtliga bilder är tagna av Peter Håkansson

 

frilansfrida