Ett smyckat finger i blåsten

Jag håller strax upp ett finger i luften på 101,9. Mina senaste krönikor hittar du HÄR och dagens hamnar också där så småningom.

Som bildillustration till dagens krönika, det har egentligen inget alls att göra med krönikans innehåll utan bara med titeln, ger jag dig mitt långfinger. Eller rättare sagt mitt långfingers prydnad.

20111128-093707.jpg

Den 17 maj 2010 dog min älskade farmor.
Av henne har jag ärvt min fantastiska gröna ring som nu för tiden alltid pryder mitt högra långfinger. Ringen är så mycket farmor.
Farmor var den ultimata kombinationen av finfin och vardagspraktisk. Hon bemästrade till exempel konsten att gå i högklackat exceptionellt väl ända in i nittioårsåldern. Hon varierade handväskor efter outfit och hon älskade sina smycken och kombinerade efter eget sinne halsband med träkulor, guldlänkar och långa långa pärlrader.
Jag minns hur jag och min lilla syster satt och pillade med hennes smycken när vi var små och hur jag, när jag blev lite äldre, var mycket missnöjd med det faktum att hennes fötter var så små. Jag skulle aldrig kunna ha hennes pumps det fattade jag tidigt.
Men hennes ring, den bär jag med stolthet idag!

 

frilansfrida