Ett ögonblick

Ibland är det viktigt att för ett ögonblick stanna upp och titta bakåt.
Eller ja, inte bara titta bakåt utan också försöka låta sinnet färdas tillbaka till en given tidpunkt för att för en sekund reflektera över hur den man var då hade reagerat över den man är idag.
Eller i alla fall över det man gör idag.
Idag är en sådan dag. Nu är en sådan stund.

Jag har just hämtat in morgontidningen och som vanligt varje lördag följer bilagan Två Dagar med. Som många andra lördagar är framsidan täckt av en porträttbild från det stora bärande profil-reportaget i samma nummer. I dagens bilaga är det ett porträtt på retorikkonsult Elaine Eksvärd. Och det är jag som har skrivit det. Det är mitt jobb. Från idé till genomförande, bildtexter och publicering. Det är faktiskt ganska coolt.

 

20111126-091652.jpg

20111126-091706.jpg

 

Och tillbakablicken då?
Jo, jag försöker låta mina tankar färda mig tillbaka till våren 2004. Jag har just avslutat mina studier på Poppius journalistskola, jag och henrik bor i en källarkvart och jag hankar mig fram som nystartad frilans. Jag publicerar mina första trevande jobb. Jag minns min första artikel i Metro. Jag minns mitt första reportage i Bröllopsmagasinet. Jag var så oerhört stolt och nöjd, jag fick uselt betalt och jobben var helt ärligt av rätt krackig kvalité men jag var så nöjd. Det har rullat på rätt snabbt sedan dess. Idag har jag alltså byline på det stora bärande porträttet i GP.
Jag borde tillåta mig själv att vara rätt nöjd. Idag.

frilansfrida

4 Comments

  1. Härligt att se så konkret resultat! Det gäller att komma ihåg hur långt du har kommit och hur bra det går. Reflektion är bra.

Comments are closed.